Vantaan suurin kerrostalo hyödynsi Cembritin helppoutta

Vantaan Jokiniemeen valmistunut kerrostalo on suurin Hartelan toteuttama ja suurin VVO:n rakennuttama asuntokohde kummankin yhtiön historiassa. Lauri Korpisen katu 10:ssä komeilee nyt 188 huoneiston talo, Vantaan kaupungin suurin kerrostalo.

Pääosa rakennuksesta on lämpörapattua, mutta lämmöneristettyjen ulkoseinien lisäksi julkisivuissa on paljon kylmiä parveke- ja luhtikäytäväpintoja, joissa rappauksen alustana päädyttiin käyttämään Cembritin Permabase-rappauslevyä. Luhtikäytävien seinissä on hyödynnetty taitavasti myös Cembritin erivärisiä Structure-levyjä.

Kohteen rakennesuunnittelija, rakennusinsinööri Leo Salokannel EJT-Rakennusinsinöörit Oy:stä kiittelee Permabasen helppoutta.

”Rappausalustana Cembritin rappauslevy on elämätön ja antaa hyvän tartunnan rappauksen onnistumiselle”, Salokannel sanoo.

Myös asennuksesta vastanneen Malmerk Klaasium -yhtiön toimitusjohtaja Martin Ojala oli tyytyväinen Cembrit-tuotteisiin.

”Cembritin ratkaisut ovat pitkälle mietittyjä. Permabase-rappauslevyjä oli helppo työstää ja Structure-julkisivulevyt toimitettiin työmaalle valmiiksi oikeaan mittaan sahattuina ja kiinnitysreiätkin valmiiksi porattuina, jolloin asennus sujui nopeasti.”

Lue koko artikkeli täältä ».